Fee Suzanne de Ruiter

Première: aus LICHT

Documentaire over de larger-than-life opera Licht, waar geen enkel operagezelschap ooit aan durfde te beginnen. Tot een aantal Nederlandse pioniers besluit het onmogelijke mogelijk te maken.

Helikopters
Licht is geschreven door componist Karlheinz Stockhausen. Hij werkte er 26 jaar aan en de uitvoering duurt dagen. Zijn magnum opus werd echter nooit uitgevoerd; productioneel te ingewikkeld, logistiek zo goed als onmogelijk en daarnaast domweg te duur.

Helikopters
De Nationale Opera, het Holland Festival, het Koninklijk Conservatorium en de Stockhausen Foundation for Music brengen in 2019 een selectie van Stockhausens Licht op de planken. In de regie van Pierre Audi zien we zo’n 500 uitvoerenden en vier helikopters.

Toewijding
Hoogendijk toont Stockhausens mystieke universum: de toewijding aan zijn werk en de zoektocht naar liefde. Muzikaal en dramaturgisch adviseur Suzanne Stephens en muzikaal leider Kathinka Pasveer speelden een leidende rol in Licht. Voor hen een unieke kans om het werk van hun meester en geliefde eindelijk als cyclus uitgevoerd te zien.

Date

02 Feb 2022
Expired!

Time

2:00 pm

Locatie

Tuschinski
Amsterdam

Next Event

QR Code