Fee Suzanne de Ruiter

Opera: Le Bal Masqué (F. Poulenc)

Plein Theater 19.00
Sajetplein 39
1091 DB Amsterdam

Muziek:
Francis Poulenc
Teksten:
Max Jacob
Cast:
Fee Suzanne de Ruiter (mezzosopraan)
Tom de Ronde (performance)
Nick Deroo (performance)
Jeroen Sarphati (piano)
Team: Rennik-Jan Neggers (regie en scenografie), Tom de Ronde en Nick Deroo (choreografie), Marc Rilliet (Maskerontwerper) en Jasper Kayser (lichtontwerp).
Duur: +/- 40 min

Le Bal Masqué is een ‘fusion’ opera over een vrouw die op harde wijze leert dat de lijn tussen verwachtingen en illusie flinterdun is. Opera, mime en maskerspel komen hier samen met muziek van Francis Poulenc en teksten van Max Jacob. Le Bal Masqué is de derde productie van SALIX kameropera (voorheen Studio Salix).

In Le Bal Masqué organiseert de gastvrouw een gemaskerd bal, maar geen van haar gasten komt opdagen. Samen met de twee artiesten die zij heeft ingehuurd voor het entertainment die avond, wacht zij gedesillusioneerd op haar bezoek, maar niemand daagt op. Om betaald te krijgen moeten de artiesten hun tijd uitzitten waarop zij uit verveling besluiten om wat scènes te improviseren. Ongevraagd wordt de vrouw hier deel van en wordt zij geconfronteerd met haar eigen hypocrisie. Het luidt de ondergang van schone schijn in ten gunste van het feest der excentriciteit.

De ‘cantata profane’ Le Bal Masqué (1932) van Francis Poulenc vormt de muzikale achtergrond waartegen het verhaal, dat is samengesteld uit absurde gedichten van Max Jacob, zich afspeelt. De muziek is kleurrijk en de teksten zijn volgens Poulenc ‘slechts te verbinden door fantasie’; het recept voor een compacte, theatrale en speelse kameropera.

Le Bal Masqué is een productie van SALIX kameropera onder leiding van Rennik-Jan Neggers (artistiek leider) en Lisanne van Vucht (zakelijk leider). Mede mogelijk gemaakt door: Emmelot Vis Fonds (Prins Bernhard Cultuurfonds, Utrecht), M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en Stichting Carel Nengerman Fonds.

Date

29 Sep 2023
Expired!

Time

7:00 pm

Next Event

QR Code