Fee Suzanne de Ruiter

Grachtenfestival: Duets of love, lust, sorrow and laughter

Laat je meevoeren door spetterende duetten, de mooiste opera-aria’s en meeslepende liederen. Mezzo-sopraan Fee Suzanne de Ruiter en sopraan Anne van Amerongen zingen al sinds hun vroege tienerjaren samen. Hieruit is een hechte vriendschap ontstaan. De zangeressen groeiden samen muzikaal op, en ook in hun privéleven is er sprake van een zekere zussenband. En dat kun je horen!

De één kiest het bruine haar, de andere het blonde. Zo giechelen, wikken en wegen de zingende zusjes over de charmante jongens die ze net ontmoet hebben. Ze worden vergezeld door een scala aan stukken reikend van Monteverdi tot Mozart, en Satie tot Smetana.

Ze zien al een heel leven voor zich met deze nog onbekende liefdes, maar naarmate ze zich meer en meer verliezen in het zingen, doemen steeds meer existentiële vragen op. We ontdekken niet alleen hoe de liefdes zich ontwikkelen, maar ook hoe ze zich een weg banen in de wereld ten tijde van grootste disharmonie. In dit concert van lied- en operarepertoire worden duetten afgewisseld met solozang, begeleid door pianiste Gulmira Issabekova (1990).

U wordt tijdens dit concert op theatrale wijze meegenomen in de wereld van deze twee zussen, die overloopt van lust, liefde, leed en lol.

Date

16 Aug 2022
Expired!

Time

9:00 pm

Next Event

QR Code