Fee Suzanne de Ruiter

AMARTE Studio: Bethlehemkerk

Fee Suzanne de Ruiter, mezzo-sopraan
Gulmira Issabekova, pianist

Studio150 Bethlehemkerk 20.00
Zwanenplein 34
1021 CM Amsterdam

Het Duo FeeGulmira bestaat uit mezzosopraan Fee Suzanne de Ruiter en pianiste Gulmira Issabekova. Sinds 2017 vormen zij een vast duo. Dit viel samen met het moment dat ze de Publieksprijs én de Classic Young Master Award van het jongtalentenprogramma “Classic Young Masters” wonnen.

Vanavond brengen ze een avontuurlijk programma vol klassieke muziek uit alle denkbare stijlperiodes en landsaarden: van Mahler tot Weill, en vol Russische romantiek van Tschaikovksy tot Rachmaninov. Niet alleen hun wederzijds muzikale gevoeligheid wordt geprezen, maar ook hun overeenkomende temperament waarmee ze de zaal met zich meenemen.

Al 6 jaar spelen ze door het hele land, o. a. bij het Grachtenfestival, Operadagen Rotterdam, het Vondelpark Openluchttheater, het Weekend van de Romantische muziek, Kunst in de Kamer en het Young Virtuosi Festival in Ljubljana.

Gulmira is werkzaam in Den Haag, als solopianiste, begeleidster en pianodocente. Ze behaalde haar bachelor piano aan het Moskou P. I. Tchaikovsky Conservatorium en studeerde verder aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in de klas van Naum Grubert.

Fee Suzanne studeerde in juli 2023 af aan de prestigieuze Theaterakademie August Everding in München. Nu is ze freelancer, en werkzaam als lied- en operazangeres in Nederland én Duitsland. De komende maanden is ze te zien en te horen bij “Vrienden van de Kamermuziek” en het “HearAndNow Kamermuziekfestival” te Amsterdam, en in München aan het Residenztheater in de voorstelling “Andersens Erzählungen”.

Amarte Studio Concerts is een muziekplatform gewijd aan het steunen en uitlichten van getalenteerde artiesten. Met sessies opgenomen op unieke locaties zoals de Roode Bioscoop, Studio 150 Bethlehemkerk of de Birdhouse Studios, biedt Amarte Studio Concerts hoge kwaliteit live concerten aan met een eclectische, maar vooral ook experimentele programmering gefocust op vier hoofd genres: pop, jazz, klassiek en wereld.

Date

09 Dec 2023
Expired!

Time

8:00 pm

Next Event

QR Code